Nieuws:

Zijn de TOGS en TVL echt onbelast?

Zijn de TOGS en TVL echt onbelast?

Ondernemers kunnen recht hebben op diverse financiële tegemoetkomingen, zoals de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) en Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL). Deze tegemoetkomingen bieden ondernemers een helpende hand om de loonkosten door te betalen waardoor ze geen personeel hoeven te ontslaan (NOW). De meeste tegemoetkomingen zijn belast, maar dit geldt niet voor de TOGS en TVL. Toch kan het zijn dat er uiteindelijk toch belasting betaald moet worden.

Geen belasting

Tegemoetkomingen kan in de aangifte inkomsten- of vennootschapsbelasting worden opgenomen in de rubriek Overige buitengewone baten en in de rubriek Overige vrijgestelde winstbestanddelen. Zo wordt er geen inkomstenbelasting of vennootbelasting geheven over de tegemoetkoming(en).

Wel belasting

BV’s die wel winst uitkeren betalen meer belasting in box 2 als zij een hogere winst behalen vanwege de vrijstelling. Uitgedeeld dividend is in 2021 belast tegen 26,9% en dat is niet anders als

De TOGS en TVL zijn weliswaar niet belast met winstbelasting, maar als dga betaalt u bij uitdeling ervan wel belasting in box 2 als u de tegemoetkoming uitdeelt als dividend de winst hoger is door de vrijstelling. Als BV ben je dus slechter af.

Adbark administratiebureau

Heeft u vragen over de TOGS of TVL? Neem contact met ons op. Wij helpen je graag!

Vond je dit bericht interessant? Deel het met anderen!