Nieuws:

Coronasteun opnieuw uitgebreid!

Coronasteun opnieuw uitgebreid!

Het kabinet opent opnieuw de portemonnee om Nederland door de coronacrisis te leiden. Het maximumbedrag voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) wordt opgevoerd van €90.00 naar €330.000 en ondernemers kunnen langer uitstel vragen van belastingbetaling.

In totaal bedraagt het extra steunpakket €7,6 miljard. Zo wil het kabinet het bedrijfsleven voor het tweede kwartaal duidelijkheid geven over het bieden van steun.

Verruiming NOW,TVL, belastinguitstel en TOZO

Het kabinet komt met meer steunmaatregelen om ondernemingen niet om te laten vallen. Zo is er nu ook een garantiefonds voor evenementen en wordt de hoogte van de vrije ruimte verruimd in de werkkostenregeling. Verder bespreken we de belangrijkste wijzigingen die het kabinet heeft aangekondigd in een kamerbrief.

  • De TVL wordt verruimd!

Ondernemingen moeten nog steeds minstens 30% omzetverlies hebben om recht te hebben op ondersteuning. Het subsidiepercentage gaat flink omhoog naar 85%. Dit was eerst nog 50% bij 30% inkomensverlies. Dit liep op naar 70% bij 100% inkomstensverlies. In de eerste twee kwartalen van 2021 is dat dus 85% voor iedereen. Ook wordt de grens van maximaal 250 werknemers losgelaten en gaat het maximumbedrag omhoog van €90.000 naar €330.000. Bedrijven met meer dan 250 werknemers kunnen tot €400.000 terugkrijgen. De extra tegemoetkoming voor winkeliers die met voorraad blijven zitten wordt verlengd naar het eerste kwartaal van 2021.

  • Regeling voor startende ondernemingen

Voor startende ondernemers wordt er gewerkt aan een aparte regeling. Deze zal gebaseerd worden op de TVL en gaat waarschijnlijk gelden voor ondernemingen die tussen 1 januari en 1 juni 2020 zijn gestart.

  • NOW regeling verhoogt

De loonkostensubsidie NOW wordt verhoogd. Voorheen werd er 80% vergoed, dit wordt 85%.

  • Bijzonder uitstel van belastingbetaling wordt verlengd

De regeling voor bijzonder uitstel van belastingbetaling wordt verlengd tot 1 juli 2021. Met deze regeling kunnen organisaties minsten drie maanden uitstel van betaling vragen. Voor organisaties die al uitstel hebben gekregen, loopt dit uitstel nu door tot 1 juli. Organisaties die eerder al eens drie maanden uitstel hebben gekregen, kunnen een nieuwe aanvraag doen.

  • TOZO

De TOZO wordt aangepast. Zo valt de inkomenstoets per 1 april 2021 weg en kunnen ondernemers de TOZO met terugwerkende kracht aanvragen voor de voorgaande maand.

  • DGA en het gebruikelijke loon

Net zoals in 2020 mogen DGA’s een lager gebruikelijk loon hanteren, mits deze gebaseerd is op de omzetdaling van hun bv.

Adbark administratiebureau

Wil je weten op welke regelingen jij recht hebt? Neem contact met ons op. Wij helpen je graag!

Vond je dit bericht interessant? Deel het met anderen!