Nieuws:

Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) voor alle branches opengesteld

Tot september kwamen alleen specifieke branches in aanmerking voor de TVL. Nu kunnen alle branches aankloppen voor deze regeling. Uitzonderingen zijn financiële en kredietinstellingen, publiek gefinancierde scholen, holdings, huishoudens en (internationale) overheidsinstellingen.

Ondernemers kunnen een aanvraag doen voor de tegemoetkoming van de vaste lasten over het vierde kwartaal bij het loket van de RVO. Aanvragen kan nog tot en met 29 januari 2021.

Voorwaarden aanvraag TVL

Om in aanmerking te komen voor de TVL zijn er een aantal voorwaarden waar aan voldaan moet worden. De belangrijkste zijn:

  • Het bedrijf heeft maximaal 250 werknemers.
  • Het bedrijf maakt in het vierde kwartaal van 2020 minimaal 30% minder omzet, vergeleken met het vierde kwartaal van 2019.
  • Het bedrijf heeft minimaal € 3.000 aan vaste lasten in het kwartaal.
  • Het bedrijf stond op 15 maart 2020 geregistreerd in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel en heeft een SBI-code (de indeling van branches in het register).
  • Het bedrijf heeft een vestiging in Nederland.
  • Het bedrijf is niet failliet en heeft geen uitstel van betaling aangevraagd bij de rechtbank.

Hoogte subsidiebedrag

Het minimale subsidiebedrag is €750 en het maximale subsidiebedrag is €90.000 per bedrijf, per kwartaal. De horeca wordt extra gesteund met een aanvullende regeling. Wanneer zij TVL krijgen over het vierde kwartaal krijgen zij ook een eenmalige subsidie van circa 2,75% van de omzetderving. Voor de berekening wordt gerekend met een vast percentage vaste lasten, vastgesteld door het CBS.

Ondernemers die voor de periode juni tot en met september TVL hebben aangevraagd, moeten voor 1 april 2021 de gerealiseerde omzet doorgeven om de definitieve hoogte van de subsidie vast te stellen. Het aanvragen van de TVL kan nog tot juli 2021. Voor iedere periode moet de ondernemer een nieuwe aanvraag doen.

Hoe de regeling er in 2021 uitziet is nog niet bekend. Het kabinet heeft aangegeven dat de openstelling van alle branches eenmalig is. Dus het kan zijn dat in 2021 weer alleen branches met een specifieke SBI-code in aanmerking komen voor TVL.

Reus en Bark administratiekantoor

Heeft u vragen over TVL? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag!

Vond je dit bericht interessant? Deel het met anderen!