Nieuws:

NOW aanvragen

NOW aanvragen

Coronamaatregelen: NOW aanvragen bij het UWV deadline!

Heb jij een NOW tegemoetkoming gehad? Dan moet je een definitieve berekening aanvragen! De deadline hiervoor is 31 oktober 2021. Hoe werkt het precies? Dat leggen we je graag verder uit.

De NOW

De ontvangen NOW van kwartaal 2020 moet worden vastgesteld. Tot 31 oktober heb je de tijd om een definitieve berekening van de tegemoetkoming door te geven. Hiermee geef je aan waar je uiteindelijk recht op hebt. Als je dit niet voor 31 oktober doet, gaat het UWV ervan uit dat je hier geen recht op hebt en dan dient het voorschot terugbetaald te worden.

Het voorschot dat je destijds hebt ontvangen, werd vastgesteld op basis van het omzetverlies en de loonsom. Het verlies is geschat ten opzichte van de omzet in 2019. Dat, plus de loonsom van januari 2020, maken samen het totaal bedrag waar je 80% van hebt ontvangen als voorschot.

Definitieve berekening

De definitieve berekening wordt geconstateerd door de loonsom en het werkelijke omzetverlies dat je hebt geleden in bovengenoemde periode. Door deze definitieve berekening kan het zijn dat je een nabetaling krijgt of (een gedeelte) moet terugbetalen.

Er wordt qua loonsom gekeken naar de loonsom van januari 2020. Deze loonsom wordt vergeleken met de som van maart, april en mei 2020. Wanneer de loonsom lager is uitgevallen dan eerste instantie geschat, kan het zijn dat de tegemoetkoming NOW ook lager uitvalt.

Aanvragen

De aanvraag kun je doen via het UWV-portaal voor werkgevers. Daar staat een formulier dat je kunt invullen om de aanvraag door te voeren. Je kunt het stappenplan volgen, ook staat er aangegeven wat je allemaal nodig hebt bij het invullen van het formulier. Het formulier vind je hier

Hulp bij het aanvragen?

Heb je vragen over de definitieve berekening of het aanvragen hiervan? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren je graag over je mogelijkheden en helpen je uiteraard graag verder!

 

Vond je dit bericht interessant? Deel het met anderen!