Nieuws:

Deadline bijzonder uitstel van betaling verlengd!

Deadline-bijzonder-uitstel

Veel ondernemers hebben afgelopen jaar betalingsproblemen opgelopen. Wegens de coronacrisis is de aanvraag/verlengperiode van bijzonder uitstel van betaling verlengd tot 30 juni dit jaar. Alle belastingen waar je na 1 juli aangifte voor doet, dienen weer tijdig betaald te worden. In deze blog geven we meer uitleg!

Aanvragen of verlengen bijzonder uitstel

Wegens de pandemie heeft het kabinet maatregelen voor ondernemers. Ondernemers met betalingsproblemen kunnen bijzonder uitstel van betaling aanvragen. Maar let op! Dit is mogelijk tot 30 juni 2021.

De verwachting is dat op 1 juli 2021 de economie (voor een groot deel) weer open zal zijn. Het kabinet begrijpt dat de meeste ondernemers niet in één klap uit de financiële problemen zijn. Daarom is besloten dat als ondernemers gebruik maken van het bijzonder uitstel, de nog te betalen belasting pas vanaf 1 oktober 2022 afgelost hoeft te worden. Ondernemers krijgen hier 60 maanden de tijd voor. Vanaf 1 juli 2021 dient elke ondernemer weer te voldoen aan de betalingsverplichtingen en moet de belasting weer op tijd betaald worden.

Adbark administratiekantoor in De Goorn helpt je met het aanvragen of verlengen van dit soort vraagstukken. Uiteraard ondersteunen wij ondernemers tevens bij overige administratieve en boekhoudkundige aspecten.

Invorderingsrente

Wanneer je als ondernemer een aanslag niet op tijd betaalt, betaal je normaliter 4% invorderingsrente vanaf het moment dat de betaaltermijn is verlopen. Tot het einde van dit jaar (31-12-2021) is het tarief van de invorderingsrente verlaagd naar 0,01%. De invorderingsrente zal stapsgewijs naar de 4% terug groeien. Dit betekent dat op 1 januari 2022 de invorderingsrente op 1% staat en op 1 januari 2024 weer op 4%.

Openstaande bedragen

Heb je bijzonder uitstel van betaling ontvangen? Dan start het betalen van de openstaande bedragen per 1 oktober 2022. 60 maanden lang betaal je maandelijks een vast bedrag belastingen. Dit is tot 1 oktober 2027. Versneld betalen is uiteraard een mogelijkheid.

Adbark administratiebureau De Goorn

Heb je vragen over het bijzonder uitstel van betaling? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Vond je dit bericht interessant? Deel het met anderen!