Nieuws:

Belastingbesparing door willekeurig afschrijven: alleen dit jaar mogelijk 

Belastingbesparing door willekeurig afschrijven: alleen dit jaar mogelijk

Ben je als ondernemer benieuwd hoe je dit jaar op belastingen kunt besparen? Ontdek een exclusieve kans: willekeurige afschrijving op nieuwe bedrijfsmiddelen in 2023. Lees verder om te leren hoe deze tijdelijke regeling je belastingdruk kan verminderen en je bedrijfsfinanciën kan optimaliseren.  

 

Profiteer van de tijdelijke Regeling 

Dit jaar is er een tijdelijke regeling waarmee ondernemers willekeurig mogen afschrijven op nieuwe bedrijfsmiddelen om belasting te besparen. Het is belangrijk om te onthouden dat deze mogelijkheid alleen dit jaar beschikbaar is en volgend jaar niet meer geldt.  

De tijdelijke regeling maakt deel uit van het stimuleringspakket 2023-2027, dat vorig jaar is goedgekeurd. Het is eigenlijk een herintroductie van een eerder toegepaste regeling, die onder andere van kracht was in 2009, 2010 en 2011.  

 

Minder betalen door willekeurige afschrijving 

Wanneer ondernemers dit jaar investeren in nieuwe bedrijfsmiddelen, kunnen ze een eenmalige willekeurige afschrijving toepassen tot 50% van het investeringsbedrag. Door dit jaar 50% af te schrijven, wordt de belastbare winst verminderd en betaal je dus minder belasting. De overgebleven 50% moeten ondernemers in de daaropvolgende jaren op reguliere wijze afschrijven. Deze verruiming geldt zowel voor de inkomstenbelasting als de vennootschapsbelasting.  

 

Alleen aangeschafte bedrijfsmiddelen in 2023 

Het is belangrijk om te melden dat deze regeling alleen van toepassing is op bedrijfsmiddelen die in 2023 zijn aangeschaft, en niet op bijvoorbeeld machines die al langer in gebruik zijn. Bovendien zijn enkele specifieke bedrijfsmiddelen uitgesloten van deze regeling.  De specifieke bedrijfsmiddelen die bijvoorbeeld zijn uitgesloten zijn: gebouwen, personenauto’s die niet zijn bestemd voor beroepsvervoer, en immateriële activa.  

 

Het gebruiken van deze tijdelijke regeling voor willekeurige afschrijving op nieuwe bedrijfsmiddelen in 2023 kan voor grote belastingbesparingen zorgen voor ondernemers. Ben je benieuwd hoe jij deze tijdelijke regeling kan toepassen op jouw bedrijf? Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar om je te assisteren bij al je vragen en behoeften. 

Vond je dit bericht interessant? Deel het met anderen!