Nieuws:

Bespaar tijd en moeite met automatische winstaangifte

Bespaar tijd en moeite met automatische winstaangifte

Wist jij dat je als zzp’er veel tijd en moeite kunt besparen? Je kunt namelijk tegenwoordig gebruik maken van de Automatische Winstaangifte software van de Belastingdienst. Met deze software voorkom je dat je foutieve aangiftes indient en houd je meer tijd over voor je andere werkzaamheden.

 

Wat is de Automatische Winstaangifte?

Zoals de naam al zegt vult de Automatische Winstaangifte software automatisch jouw winstaangifte in. Voordat je hiermee kunt starten is het zaak dat je deze module in jouw boekhoudsoftware implementeert. Vanuit hier kun je simpelweg de module starten en de aangegeven stappen volgen.

Uit deze stappen komt er een bestand waarin het winstdeel voor je aangifte inkomstenbelasting naar voren.

Dit bestand kun je vervolgens uploaden op de pagina van Mijn Belastingdienst welke automatisch ingevuld wordt zonder risico op foutieve gegevens. Het ondernemingsgedeelte van de aangifte inkomstenbelasting is nu afgerond.

Nu volgt alleen het particuliere onderdeel van de aangifte inkomstenbelasting nog. Dit onderdeel vul je in zoals je dit altijd doet. Klik vervolgens op de knop ‘verzenden’ om de aangifte af te ronden.

 

Wat zijn de voordelen van de Automatische Winstaangifte?

Als zzp’er is het vaak een ingewikkelde administratieve opgave om de aangifte inkomstenbelasting in te vullen. Hierdoor ontstaan er bij het samenstellen van de jaarcijfers vaak onvoorziene foutjes.

Om dit te voorkomen kun je de module Automatische Winstaangifte implementeren in je boekhoudsoftware. Door middel van een aantal controlevragen krijg je zekerheid dat jouw ingevulde gegevens kloppen. Daarnaast is de Automatische Winstaangifte module kant en klaar. Jij als zzp’er hoeft de module alleen toe te voegen aan je boekhoudsoftware en je kunt van start gaan.

De module is makkelijk te gebruiken en is daarom een uitstekende oplossing voor de zzp’ers die beperkte kennis van wet- en regelgeving bezitten. Met al deze voordelen komt het er op neer dat jij een grote hoeveelheid tijd en moeite bespaart met deze module.

 

Hulp nodig?

Jij als zzp’er hebt het waarschijnlijk al druk genoeg met je eigen werkzaamheden waardoor je weinig tijd overhoudt voor het aangeven van je inkomstenbelasting. Administratiekantoor Bark helpt je graag bij deze en andere administratieve werkzaamheden. Ook kun je altijd bij ons terecht voor vragen. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Vond je dit bericht interessant? Deel het met anderen!