Nieuws:

Vraag voor 26 juni tegmoetkoming aan via de TOGS-regeling

Tot 26 juni kunnen ondernemers gebruik maken van de TOGS-regeling (Tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren COVID-19). Deze regeling blijkt uit voortdurende monitoring veel gebruikt te worden door ondernemers, zeker nu er aanpassingen zijn gedaan en meer ondernemers gebruik kunnen maken van de regeling.

Door gebruik te maken van de TOGS-regeling kunnen mkb’ers die werken in de door Corona getroffen sectoren bij de gemeente, een eenmalige tegemoetkoming ontvangen van €4000. Tot nu toe hebben 200.000 ondernemers al gebruik gemaakt van de financiering om een deel van de lopende kosten te dekken. In totaal keerde de Rijksdienst ongeveer 790 miljoen uit voor ondernemend Nederland. Door het geautomatiseerde aanvraagproces is de aanvraag en uitbetaling van de tegemoetkoming snel en eenvoudig.

Geregistreerde nevenactiviteit opgeven werkt ook

In eerste instantie werd de tegemoetkoming alleen uitgekeerd aan ondernemingen met een bepaalde SBI-code van de ‘hoofdactiviteit’ in het Handelsregister. Alleen sectoren als de horeca en de detailhandel kwamen in eerste instantie in aanmerking voor de €4000 financiering. Gelukkig is de aanspreekmogelijkheid uitgebreid. Nu kunnen ook ondernemers met een geregistreerde nevenactiviteit aanspraak maken op de TOGS-regeling.

Intussen zijn er 13.000 aanvragen op basis van nevenactiviteit toegekend. Ook is de regeling uitgebreid voor diverse kleinere mkb-ondernemers zoals tattooshops, kappers, audiciens, taxi’s, tandartsen en fysiotherapeuten.

Oplossing foute SBI-code helpt 3000 ondernemers

8000 ondernemers hebben aangegeven dat ze staan aangegeven onder een verkeerde SBI-code en dus recht hebben op de TOGS. De KVK toetst samen met het RVO de meldingen. Ruim 3000 ondernemers zijn ondertussen geholpen. De andere ondernemers krijgen spoedig uitsluitsel of hebben dit al gekregen. Ook nu nog kunnen ondernemers een aanvraag doen op de TOGS. De deadline voor een aanvraag van de TOGS loopt op vrijdag 26 juni af.

Vond je dit bericht interessant? Deel het met anderen!