Nieuws:

Vanaf 6 april is de Noodmaatregel werkbehoud beschikbaar

Volgende week kunnen bedrijven aankloppen bij speciale loketten om tegemoetkoming in de loonkosten aan te vragen naar aanleiding van de coronacrisis. Het UWV verwacht vanaf maandag 6 april open te gaan. De bedrijven die aan alle voorwaarden voldoen kunnen een voorschot verwachten binnen twee tot vier weken.

De Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW) vervangt de werktijdverkortingsregeling en is ruimer opgesteld. Bij een omzetverlies van 100% kunnen bedrijven 90% van de loonsom vergoedt krijgen. Bij een omzetverlaging van 50% kunnen bedrijven een totale loonsomvergoeding verwachten van 45%. Bedrijven komen in aanmerking op deze maatregel als ze door de coronacrisis gedurende 3 maanden hun omzet zeker 20% zien dalen.

Het ministerie geeft aan dat ook het salaris van flexwerkers gecompenseerd kan worden. Het kabinet roept bedrijven op om flexwerkers zoveel mogelijk door te betalen. “Als de loonsom krimpt omdat er minder mensen doorbetaald worden, daalt de tegemoetkoming mee.”

Het UWV keert in drie termijnen een voorschot van 80% uit. Het eerst deel kan al enkele weken na aanvraag worden overgemaakt.

Vond je dit bericht interessant? Deel het met anderen!