Nieuws:

Nieuwe versoepelingen steunmaatregelen na lockdown

steunmaatregelen na de lockdown

Nieuwe versoepelingen steunmaatregelen

Door de korte tijd tussen de aankondiging en de invoering van de lockdown hadden ondernemers weinig kans om hun bedrijfsvoering op tijd aan te passen. Daarom verruimt het kabinet het economisch steunpakket voor Q4 van 2021 en Q1 van 2022 om werkenden en ondernemers extra ondersteuning te bieden. We vertellen je graag wat de belangrijkste aanpassingen zijn:

Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW)
Het maximale omzetverlies waarvoor werkgevers via de NOW een tegemoetkoming in de loonkosten kunnen ontvangen, gaat omhoog naar 90%. Dat betekent dat bij de berekening van de hoogte van de subsidie voor Q4 van 2021 en Q1 van 2022 wordt gerekend met een percentage van maximaal 90% omzetverlies (nu is dat nog 80%). Omdat de subsidieaanvragen voor het huidige kwartaal al lopen, is de uitbetaling van de voorschotten nog gebaseerd op een maximaal omzetverlies van 80%. Bij de definitieve vaststelling wordt gerekend met 90%.


Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)
De omzetverliesdrempel van de TVL wordt in Q4 van 2021 verlaagd van 30% naar 20%. Hiermee komt het kabinet ook bedrijven tegemoet die door deze acute lockdown worden geraakt in deze laatste weken van het jaar.  Een voorraadvergoeding voor de horeca en detailhandel voert het kabinet niet in. 
Ondernemers met een omzetverlies tussen 20% en 30% in Q4 kunnen de Tegemoetkoming Vaste Lasten aanvragen. RVO.nl houdt de aanvragen aan totdat de Europese Commissie deze nieuwe wijziging van de TVL heeft goedgekeurd. De aanvraagperiode loopt tot 28 januari 2022.

Vond je dit bericht interessant? Deel het met anderen!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp