Nieuws:

Belastdienst verruimt regeling uitstel van betaling voor ondernemers

NOW 5.0

Op verzoek van de tweede kamer is er nog eens gekeken naar het bijzondere uitstel van betaling van belastingen. Het verzoek is aangenomen. Ondernemers krijgen een langere termijn om af te lossen waardoor ondernemers meer lucht krijgen.

Wanneer een ondernemer vanwege corona uitstel van betaling heeft gekregen krijgt hij nu langer de tijd om de opgebouwde schuldenlast af te lossen. Verzoek voor verlening van bijzonder uitstel geldt ook voor alle aanslagen en belastingen waar er al eerder uitstel voor is gevraagd. De periode om de bijzondere uitstel aan te vragen kan tot 31 december 2020.

Voorwaarden aanvraag bijzonder uitstel

Om in aanmerking te komen voor de verlening moet er voldaan worden aan een aantal voorwaarden:

  • De bestaande betalingsproblemen maken langer uitstel noodzakelijk.
  • De betalingsproblemen zijn ontstaan door de coronacrisis.
  • U heeft voldaan aan de aangifteplicht waar u belastinguitstel voor aanvraagt.

Let op: was de schuld op het moment van het eerste verzoek om uitstel hoger dan €20.000? Dan heeft u een voor de aanvraag een verklaring van een derde deskundige nodig.

Betalingsregeling

Nadat de aanvraag is goedgekeurd zult u in het voorjaar een betalingsregeling ontvangen. De betalingsregeling geldt voor de belastingschuld die betaald hadden moeten worden in de periode 12 maart 2020 en 1 januari 2021, waarvoor u drie maanden uitstel van betaling heeft gekregen. In de betalingsregeling wordt de optie geboden om in 36 maandelijkse termijnen vanaf 1 juli 2021 tot 1 juli 2024 af te betalen.

Betalingsregeling aanvragen

Op de website van de Belastingdienst kan het onlineformulier worden ingevuld en een verzoek worden gedaan om het bijzondere uitstel van betaling te verlenen.

Vond je dit bericht interessant? Deel het met anderen!